Een week zonder fondue

is een week niet geleefd.

Een beetje geschiedenis

 

Er bestaan verschillende verhalen rond de oorsprong van de fondue. De bakermat zouden de Freiburger Alpen zijn. Uit noodzaak zouden de boeren van de Freiburger Alpen in het begin van de 18e eeuw restjes kaas en oud brood van de vorige maaltijden op warmen en laten smelten. Deze bescheiden en zeer voedzame maaltijd deed al heel de ronde in de rest van het land.

 

In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd fondue erkend als een Zwitsers nationaal gerecht, toen het recept werd opgenomen in het kookboek van het leger. Bij hun ontslag uit het leger gaven de soldaten het recept door aan hun familie en zo werd de fondue in het hele hand bekend.

 

Kaas is een prima basis voor veel verschillende recepten. Zo bestaan er vele verschillende manieren om kaasfondue klaar te maken. Wij delen graag onze recepten en kaasfondue tips!

 

Wilt u uw wachttijd zoveel mogelijk beperken, geef uw bestelling alvast aan ons door via:

  •  info@vanproosdijkaas.nl
  •   026-3237281

 

Klik op onderstaande link voor diverse recepturen: