Topper Fondue

 

Ingredienten ( 4 personen)

  • 250 gram Emmentaler AOP Zwitsers
  • 250 gram Gruyere AOP Zwitsers
  • 100 gram Appenzeller Edelwurzig
  • 100 gram Vacherin Mont d'Or
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 4 dl. droge witte wijn (Pinot Grigio, Sauvignon)
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Kirsch 1/2 borrelglaasje ( Optioneel)

 

Bereiding :

Laat de kaas op kamertemperatuur komen.

Pers daarna een teen knoflook uit in de pan en voeg rustig, al roerend de wijn toe.

Breng de wijn tegen de kook. Laat de kaas beetje bij beetje smelten, tot het een glas mengsel is.

Zorg dat de fondue tegen de kook blijft.

Maak de fondue op smaak met peper en nootmuskaat en voeg op het laatst eventueel een 1/2 borrelglaasje kirsch toe.