gallery/attachments-Logo-Van-Proosdij

Onze delicatessen: variatie om te genieten

Tijdens de maaltijd, tussendoor of bij de borrel

Van Proosdij Kaas & Delicatessen heeft zoveel in huis waar u van kunt genieten. Heerlijke delicatessen om bijvoorbeeld uw maaltijd compleet te maken, om uw salade bijzonder te maken, maar ook de lekkerste producten voor bij de borrel, tijdens een feestje of voor tussendoor omdat u daar zin in heeft. Bijvoorbeeld olijven, worstjes, olijfolie, tapas, bijzondere mosterd soorten luxe confitures, streek producten, kaas begeleiders, toastjes, enz. Ontdek zelf de uitgebreide keuze delicatessen en foodspecialiteiten.

Ook verkoopt van Proosdij Kaas & Delicatessen de gedroogde worsten van Brandt & Levie worstenmakers.

Brandt & Levie

Goed gehouden Nederlands Varken

ONZE VARKENSBOEREN

Worst maken doen we niet alleen. Zonder onze partners die zorgen voor goed vlees, de slacht en het zout, specerijen en de apparatuur zouden we niet volgens onze filosofie kunnen werken. We proberen zoveel mogelijk te werken met leveranciers met wie we een persoonlijke band hebben.

We werken grotendeels met hele varkens die we direct van vijf bekende boeren uit Nederland krijgen. De boeren zijn de ruggengraat van Brandt & Levie en delen dezelfde visie.

Al onze boeren proberen op een zo natuurlijke en diervriendelijke wijze hun varkens te houden. Dit betekent dat naast dierenwelzijn, ook wordt gekeken naar de duurzaamheid van het bedrijf.

We bezoeken onze varkensboeren geregeld en bespreken met elkaar hoe we kunnen blijven innoveren op zowel dierenwelzijn als duurzaamheid.

ONZE VARKENS

Niet alle boeren met wie wij werken zijn biologisch gecertificeerd. Daarom hebben we onze eigen kwaliteitseisen opgesteld, waar we elke samenwerking aan kunnen toetsen. Zo weten we zeker dat onze varkens goed gehouden worden.

Varkens moeten opgroeien bij de moeder, naar buiten kunnen en hun natuurlijk gedrag vertonen. Zo leven de varkens op grote velden met genoeg modderpoelen waar ze in de zomer kunnen afkoelen. Hoewel varkens volgens de wet ‘staldieren’ zijn, bieden onze varkensboeren de beesten alle vrijheid en ruimte dichtbij of zelfs in de natuur.

Daarnaast vinden we dat varkens gevarieerd moeten eten en dat dit voer niet van de andere kant van de wereld hoeft te komen. Het voer van de varkens komt van Europese bodem en wordt waar mogelijk aangevuld met plantaardige reststromen die anders weggegooid zouden worden. Soms verbouwt de boer zelf een deel van het voer.       

Onze varkens krijgen geen preventieve medicatie en groeihormonen toegediend.

Van Proosdij Kaas & Delicatessen is de specialiteitenwinkel met heel veel lekkers in huis…

Wij zijn de specialiteitenwinkel voor iedereen die van lekker eten houdt. Wij zijn een winkel vol kaas, delicatessen en specialiteiten. Kwaliteitsproducten om te koken, voor een feestje, als snack of tussendoortje. Bij ons vindt u dagelijks verse kwaliteit en een breed assortiment nationale en internationale specialiteiten en streekproducten. Wij adviseren u graag hoe u onze producten het beste kunt gebruiken en hebben wij elke week heel veel smakelijke ideeën in huis waarmee u gegarandeerd iets lekkers op tafel zet.

Sander en Dorothe van Proosdij